Vitrázs függöny

A vitrázs függöny rendkívül praktikus. Ajánljuk konyhába és fürdőszobába egyaránt. Felejtse el a fúrást, faragást. Vitrázsrúdjait csavarozva vagy akár ragasztva is felszerelheti.
Az ablak felső, vagy alsó részét díszítjük vele, az ablak középső részén szabadon hagyva a kilátást. Általában vitrázs pálcára függesztjük, de normál karnisra is felszerelhető. E függönyöknek a magassága gyárilag adott, csak a szélességét kell Önnek megadnia.
A függönytartó méretének másfél-kétszerese mennyiségű anyagot kell ahhoz megvenni, hogy vitrázsfüggönyünk szépen mutasson.
 
Függöny - Vitrázs függöny - Arnyekoljunk.huFüggöny - Vitrázs függöny - Arnyekoljunk.huFüggöny - Vitrázs függöny - Arnyekoljunk.hu
 
A vitrázs (vagy ablaktábla függöny) közvetlenül az ablakszárnyakra szerelt függöny. Felerősítése úgynevezett “vitrázs rudak” segítségével történik. Dekorációs funkciója mellett feladata lehet a beláthatóság korlátozása vagy megakadályozása is. Leggyakrabban a konyhában, a beépített bútorok közötti ablakoknál, vagyis általában olyan helyeken javasolt alkalmazni, ahol kevés hely marad a hagyományos függöny felfüggesztésére.
A vitrázs lehet 
  • fölül rögzített,
  • alul és fölül rögzített,
  • egyrészes vagy kétrészes,
  • redőzött vagy nem redőzött.

Függöny - Vitrázs függöny - Arnyekoljunk.huFüggöny - Vitrázs függöny - Arnyekoljunk.huFüggöny - Vitrázs függöny - Arnyekoljunk.hu

Méretszámítás a vitrázs függönyök esetén
 
A vitrázsrúd az ablakra, mindig úgy kerül, hogy az általában faanyagú keretrészre kell felerősíteni és nagyon gyakran magán a nyílórész keretén kerül rögzítésre. Emiatt nagyon praktikus a nyitás és ezért érdemes ezt választani ajtófüggönyöknél is. A vitrázs számára a függönyök behúzó részére behúzó szalag varrása szükséges, ami választható. Legfeljebb 1,4 cm lehet a vitrázsrúd átmérője.
A függönyök duplaráncolással számítandók. Ferdepánt és szemöldökrész is rendelhető hozzá és ólomsúly is. A vitrázsrúd hossza az irányadó a vitrázs függönyök méretezésénél.
 
A függönyök típusait és az anyagválasztékot tekintse meg bemutatótermünkben!

 

2012-2019 (c) Neo-arnyekolas.hu - Árnyékolástechnika, lakástextil | Adatvédelem | Üzletszabályzat

Bergamont Kft. | 06-30-986-1779 | info@neo-arnyekolas.hu | 1064 Budapest Podmaniczky utca 57. - székhely nem bemutatóterem