Függöny kiegészítők

Paszomány - függönybojt, függönyzsinór
A függöny, sötétítő függöny és drapéria színes rojtokkal, bojtokkal egészülhet ki. A paszománnyal való díszítés a klasszikus függönyök és kárpitok készítésénél soha nem marad el. Használhatunk rojtokat, bojtokat, zsinórokat a díszítéshez. Választhatunk klasszikus és modern fazonokból. A paszományok használata hazánk és Európa kultúrájában évszázados hagyomány. A paszományok kiemelik a függöny, drapéria, bútorszövet, és egyéb textil-kiegészítők megjelenésében azt a plusz értéket, amely egyértelművé teszi, hogy a termék készítője ügyelt a legapróbb részletekre is. A rojtok, bojtok, zsinórok használata napjainkban egyre elterjedtebb. A paszományok alkalmazásával egyedi, különleges részleteket csempészhetünk lakberendezési tárgyainkra.
 
Design súlyok
Roló, raffroló, szalagfüggöny mozgatásához használt ún. gyöngyláncra vagy zsinórra kerülhet. Sokféle formából, anyagból, méretből és színből választhatunk. Érdemes lecserélni a régi, beszürkült, műanyag gyöngylánc súlyokat ezekre a látványos design elemekre.
 
Design lapfüggöny klipszek
Használatuk megkönnyíti a lapok mozgatását és kíméli a függönyt. A különböző alakú és anyagú klipszek mágnessel illeszkednek egymáshoz, közrefogva a textilt. Kímélik a lapfüggöny szélét, mert mozgatásnál nem az anyagot rángatjuk.
 
Függöny elkötők
A függöny oldal irányú kikötésére szolgálnak, ami a függöny anyagából, vagy díszes zsinórokból, szalagokból készülhet. A klasszikustól a modern formákig válogathatunk. Az elkötőkhöz (pl. zsinór, szalag)  ún. kikötő kampót is kell használnunk, bár vannak olyan kikötő kampók, melyek egyben elkötőként is funkcionálnak. 
 
Kulcsbojt
A kulcsbojtok csodás kiegészítői a lakástextileknek, egyaránt használhatjuk díszítőelemként párnákon, roll párnákon és függönyökön, de felvarrhatjuk bútorszövetek széleire is. A bojtoknak forma, méret, alapanyag és szín tekintetében számos változata létezik, készülhetnek fonálból, cérnából, lehet egy- vagy többszínű is. Hagyományosan a kulcsbojtokat, ahogy a nevében is szerepel, kulcsra erősíthetjük dekorációs célból.
 
Bortni
A bortni, díszítő szalag használata szélesen elterjedt a bútorkárpitozásban, elsősorban antik- és klasszikus bútorok esetében. A bortnit a faváz és a textil közé fogják, így a bútor széleinek esztétikus lezárást teremt. A bortnit használhatjuk egyéb textileken is díszítőelemként elsősorban terítőkön, de esetenként akár a függöny szélein is.
 
A függönykiegészítők típusait és az választékát tekintse meg árnyékolástechnikai bemutatótermünkben!

2012-2019 (c) Neo-arnyekolas.hu - Árnyékolástechnika, lakástextil | Adatvédelem | Üzletszabályzat

Bergamont Kft. | 06-30-986-1779 | info@neo-arnyekolas.hu | 1064 Budapest Podmaniczky utca 57. - székhely nem bemutatóterem