Blackout függöny

Nem tud aludni a fénytől? Tükröződik a tv? Önnek fényzárásra van szüksége...

Mitől olyan hatékony árnyékoló a blackout függöny?

A blackout függönyt speciális eljárással készítik, amelynek a lényege, hogy a két külső textilréteg közé egy harmadik, fekete textilt szőnek. Ez a black out textil. Ezáltal a black out anyag annyira sűrűvé válik, hogy akár 100% fényzárásra is képes lesz. Léteznek olyan blackout függöny anyagok is, amelyek egy speciális műanyag, vagy szénszál bevonattal, vagy beszövéssel készülnek. Ezek a függönyök a technológiának köszönhetően egyáltalán nem eresztik be a fényt.

Mik a funkció a black out függönyöknek?

A dekor, vagy sötétítő függönyöket leginkább dekorációnak használjuk. Ezektől eltérően a black out függöny legfőbb funkciói a fény és a hő kizárása. A reggeli tűző napsugárzást, vagy a nyári napokon beáramló hőt kizárhatjuk black out textilekkel. A téli hőszigetelést is javíthatjuk, különösen a nyílászáróknál létrejövő hőveszteséget csökkenthetjük. Iskoláknál, vagy irodai videótárgyalókban is nagyon hasznosak a fényzáró függönyök, mivel a vetítésnél megfelelő sötétséget érhetünk el használatukkal.

Barna blackout függöny, árnyékolástechnika, lakástextil - Arnyekoljunk.huZöld színű blackout függönyök, árnyékolástechnika, lakástextil - Arnyekoljunk.huBlackout függöny elkötve, árnyékolástechnika, lakástextil - Arnyekoljunk.hu

Mi az a dim out függöny?

Akinek nincs szüksége teljes fényzárásra, annak a black out textilek helyett remek alternatívát jelenthetnek a 70-75 % árnyékolásra alkalmas dim out függöny anyagok.

Mire figyeljünk blackout függönyök használatánál?

Mivel a black out függönyök remek hőszigetelők, ezért a radiátor elé behúzva nagy mértékben csökkenthetik annak hatékonyságát. Ez sajnos egy fájó kompromisszum a blackout anyagok használata esetén, mivel a padlóig érő textilek dekoratívabbak. 

Fontos a black out függönyök mérete is, mivel ezek az anyagok meglehetősen nehezek, ezért túlságosan nagy méret esetén nem moshatók háztartási mosógépben. Ettől eltekintve ugyanúgy tisztíthatók  , mint a többi függöny anyag.

A black out függönyök kínálata:

A fényzáró függönyök kínálata és változatossága nem éri el a fényáteresztő és dekor függönyökét. A megjelenés gyakran háttérbe szorul, mert a funkcionalitás a fő szempont. Ezen kívül a minták nem tudnak kibontakozni, mivel ehhez szükség lenne a fény átvilágítására. 

Ettől függetlenül a black out függönyök között is nagy kínálatból válogathatunk. Nagyon szép színek, textúrák és különböző fényesség jellemzi a fényzáró anyagokat. Sok blakout anyagnak kettő szín oldala van, mivel a középső textilréteg oldalaira különböző színű anyagokat szőnek. 

Barna blackout függöny, árnyékolástechnika, lakástextil - Arnyekoljunk.huBlackut függöny vastag kikötővel, árnyékolástechnika, lakástextil - Arnyekoljunk.huBlackout függönyök nappaliban, árnyékolástechnika, lakástextil - Arnyekoljunk.hu

Milyen black out árnyékoló lehetőségek vannak még?

A blackout függöny anyagokon kívül kínálatunkban a fényzáró roletta, szalagfüggöny és pliszé anyagok közül is válogathat.

Tekintse meg az anyagkínálatot bemutatótermünkben!

2012-2019 (c) Neo-arnyekolas.hu - Árnyékolástechnika, lakástextil | Adatvédelem | Üzletszabályzat

Bergamont Kft. | 06-30-986-1779 | info@neo-arnyekolas.hu | 1064 Budapest Podmaniczky utca 57. - székhely nem bemutatóterem